SHW BruggeProbably the best concert band in town

Boek "Een eeuw vol muziek"

Cover Boek Leo Descheemaecker

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van onze harmonie heeft Leo Descheemaecker het boek "Een eeuw vol muziek" geschreven.

Vertrekkend vanuit een historische achtergrond word de evolutie van SHW weergegeven.

Gestart als vooral propogandistische mogelijkheid binnen die socialistische beweging evolueert SHW naar de moderne open Concertband die ze vandaag is, met plaats voor iedereen die van het leuke harmonieleven houdt, maar met respect voor de roots.

Dit verhaal krijgt mee kleur dankzij de aanwezigheid van sociale contexten, van de invloeden van tijdsevoluties en van anekdotes uit een periode van de 55 jaar waarin de auteur van SHW deel uitmaakt.

Lees meer over Een eeuw vol muziek

De kostprijs bedraagt 20 euro. Mensen die het boek met de post wensen toegestuurd te krijgen, betalen 26 euro.

Het boek kan enkel besteld worden via mail gericht aan Leo.

Over de auteur

Geboren binnen een familie, actief in de socialistische beweging in Brugge, is het voor Leo Descheemaecker, geboren op 30 mei 1955, en gestuwd van thuis uit, de logica zelf dat zijn vrijetijdsbesteding zich binnen deze beweging afspeelt.

Actief in diverse organisaties, volgt hij de weg van die vereniging waarin hij het liefst vertoef en zich het meest thuis voelt.

EĆ©nmaal die conclusie getrokken, wordt SHW en daaruit voortvloeiend het socialistische en Brugse muziekleven de rode draad in die vrijetijdsbesteding.

Een verhaal van 55 jaar dat mee "Een eeuw vol muziek" kleur geeft.

Auteur Leo Descheemaecker