Activiteiten

Repetities

De wekelijkse herhalingen vormen uiteraard de essentie van onze werking. Het is met deze herhalingen dat de basis wordt gelegd voor de kwalitatieve ontplooiing van onze harmonie en het muzikale ontbolsteren van onze leden. Het trouw bijwonen van de repetities is een voorwaarde voor succes bij onze concerten.

De herhalingen gaan wekelijks door op vrijdagavond van 20.15 uur tot 22.00 uur voor het orkest en van 19.00 uur tot 20.00 uur voor de drumband. In de voorbereiding op onze eigen concerten kan de timing lichtjes aangepast worden om de herhalingen intenser te maken.

Dirigent Ronald Vandommele kent de knepen van het vak om snel en duidelijk de nodige uitleg te verschaffen. Samen met een grote afwisseling in muziekkeuze zorgt dit voor snelle en intense herhalingen zonder pauze, waarbij de gespendeerde tijd bijzonder nuttig ingevuld wordt.

Onze dirigent staat ook in voor de repetities en de opleiding van het drumkorps, dat een volwaardig deel van onze harmonie uitmaakt en ook bij de concertuitvoeringen ruim aan bod komt. Daar waar onze tamboers zich destijds dienden te beperken tot het meespelen van marsen, is de dirigent erin geslaagd de drumband om te vormen tot een stevig geheel dat op de concerten een eigen repertorium kan brengen.

Eigen concerten

Jaarlijks organiseert onze harmonie twee eigen concerten:

Ons Lenteconcert, het openingsconcert van het muziekjaar dat plaatsvindt in het voorjaar, kent een gezellig en familiaal aspect. Het concertprogramma bestaat uit veeleer lichtere muziek met een zekere amusementswaarde. Aansluitend op het concert kan je er met familieleden en vrienden een gezellige avond van maken met uiteraard een drankje en hapje.

Ons Ceciliaconcert vormt de muzikale apotheose van het werkingsjaar, de muzikale kers op de taart als het ware. Het wordt eind november georganiseerd in de Brugse Stadsschouwburg. Bij dit concert staat het muzikale en artistieke aspect primordiaal en wordt gestreefd naar een concert met de beste nummers van het afgelopen jaar.

Andere optredens

worden uitgevoerd op vraag van het stadsbestuur, feestcomités, scholen, enz….

Gemiddeld komen wij per jaar aan een tiental optredens, onze eigen organisaties inbegrepen. Deze optredens zijn netjes verdeeld over concerten en wandelconcerten en vinden vaak plaats in het historische centrum van Brugge voor een groot aantal toeschouwers.

Muziekwedstrijden en concours

In april 2004 konden wij de promotie realiseren naar de eerste afdeling van het provinciaal tornooi. Deze promotie was de beloning voor jarenlang hard werken. Het plaatste Harmonie Werkerswelzijn meteen ook tussen de hoogst gerangschikte harmonieën in Brugge.

Het provinciaal muziektornooi werd de voorbije jaren niet meer onder de klassieke vorm georganiseerd. Het is onze bedoeling in de komende jaren terug de draad van het deelnemen aan tornooien en wedstrijden op te nemen en een bevestiging te krijgen van ons muzikale niveau, dat sinds onze laatste deelname aan het provinciaal tornooi ongetwijfeld nog is toegenomen...

Ceciliafeest

Dit feest mag als het ware de feestelijke afsluiter van het muzikale werkingsjaar worden genoemd. Traditioneel wordt het gehouden in het weekend na het Ceciliaconcert.

Voor onze muzikanten en andere leden is het feest de beloning voor de inzet van een heel jaar. Naast een lekkere maaltijd is het gebruikelijk dat verdienstelijke leden in de bloemetjes worden gezet. Het Ceciliafeest wordt afgerond met een dansavond, waar jong en oud samen op de dansvloer staan na een jaar samen musiceren, meestal tot in de vroege uurtjes.