Dirigent Ronald Vandommele

Volg het ventje

(Ronald Vandommele)

Onze dirigent genoot een klassieke muziekopleiding met specialisaties in tuba en zang. In eerste instantie was hij beroepshalve actief in enkele militaire muziekkorpsen alvorens te opteren voor het lesgeven. Momenteel is hij leraar samenspel en muzikaal ensemble.

Zijn grote voldoening vindt hij om met een groep nieuwe muzikale horizonten te verkennen, die groep vooruit te stuwen en er mooie resultaten mee neer te zetten.

Om zich hierin te bekwamen, heeft hij meermaals stages gevolgd in Engeland bij gerenommeerde brass-bands.

Sinds 1996 is Ronald dirigent bij onze harmonie. Zijn wekelijkse herhaling zijn steeds boeiend en zitten vol variatie. Onder zijn leiding heeft onze harmonie een aanzienlijke stap voorwaarts gezet. Zijn muziekkeuze is zeer rijk en gevarieerd. Naast de traditionele harmoniewerken weet hij onze muzikanten te boeien met veel filmmuziek, moderne bewerkingen en nummers met een big-bandstijl.

Zijn leuze is “gezelligheid”: het moet tof en aangenaam zijn, voor hemzelf, voor de muzikanten, voor het publiek. Een avondje musiceren met Ronald is dan ook best aangenaam, gezellig, tof en leerrijk.

Do not just play the notes.
Play the meaning of the notes !!

(Pabloc Casals)

Meer over Ronald kan je te weten komen op zijn eigen website, organisatiebureauronaldvandommele.be

Foto van Ronald Vandommele