Ceciel Nieuwenhout,afscheid van een toffe gastmuzikante

Door Leo Descheemaecker

Beste Ceciel,
SHW was aangenaam verrast dat jij onze harmonie had uitgekozen om gedurende enkele maanden, tijdens je studies aan het Europacollege, als gastmuzikant je hobby bij ons verder te beoefenen.
Begin januari leerden we je kennen en na die eerste repetitie met leuke nababbel voelde het alsof je al langere tijd van onze harmonie deel uitmaakte.
Je was een spontane meid, een goede fluitiste, steeds in voor een pintje en een gezellige babbel. We leerden veel over je studies en je thuisstreek Groningen. Wij vertelden jou over ons Brugge, en brachten je het betere Brugs bij.

Meer nog, je miste haast geen enkele repetitie, deed aan de vier mogelijke uitvoeringen (lenteconcert, 1 mei, concert op de Burg en de opening van de Lane) mee, waarbij je voor het eerst al stappend musiceerde. Tevens was je nooit verlegen om een helpende hand te reiken waar nodig.
Kortom, in geen tijd was je één van ons, en niemand stond er nog bij stil dat het slechts voor enkele maanden was. We realiseerden het ons pas toen je ons er begin juni attent op maakte dat vrijdag 10 juni je laatste repetitie zou zijn.

Die vrijdag voelde het vreemd aan, toen onze dirigent je met een applaus van ons allen en een passende attentie bedankte voor die ruim vijf maand die je bij ons was. Dank van ons dan voor je traktatie vergezeld van Groningse specialiteiten.
Velen hebben een notitie gemaakt in je vriendenboekje dat je met talrijke vriendschapsnotities naar Nederland wil meenemen. Het werd nog een gezellige avond, maar toen ik van je afscheid nam, viel het me niet gemakkelijk, wetende dat er bij ons straks een leegte blijft.

We houden aan jouw verblijf bij SHW de beste herinneringen over en zijn er van overtuigd dat dit wederzijds is.
Ceciel, namens Werkerswelzijn wensen wij je het allerbeste toe in je verdere studies en je verdere leven en klampen ons vast aan het idee dat we je straks op 26 november in onze mooie Brugse stadsschouwburg terug zullen zien.

Doei, toffe vriendin.

Foto van Ceciel Nieuwenhout