Terugblik : Ceciliaconcert en Ceciliafeest 2015

Door Leo Descheemaecker

“Feel the Music, Feel the Vibes” klonk op zaterdag 28 november 2015 met brio door de Brugse stadsschouwburg.

Niet alleen was er een recordopkomst van 610 toeschouwers, ons concert werd door dit talrijke publiek bijzonder naar waarde geschat. Ons concert zat dan ook boordevol variatie met voor elk wat wils, enkele gewaardeerde speciale acts en een vakkundige vlotte presentatie. Hun aanhoudend applaus zorgde er op het einde voor dat wij ons (met veel plezier) genoodzaakt voelden tot tweemaal toe een bisnummer te brengen. Het vele werk, zowel organisatorisch als muzikaal, heeft ook nu weer haar vruchten afgeworpen.

Naast de puike muzikale prestatie van orkest en drumband geven we graag nog een extra pluim aan onze jonge trommelaars (8 tot 11 jaar) die in onze drumband hun eerste concertstappen konden zetten en dit met glans tot een goed einde brachten.

Één week later werd cecilia gevierd. Ondanks de wat mindere opkomst verliep ons harmoniefeest in een opperbeste stemming. Tijdens dit ceciliafeest werden een aantal verdienstelijke muzikanten in de bloemetjes gezet. Jean-Luc, Kenny en Jürgen Priem, Mariet Vandeweghe, André Vandommele en Maria Michels werden met een attentie bedacht vanwege 5 jaar lidmaatschap, terwijl David Deroo 10 jaar op de teller heeft. Leo Descheemaecker kreeg dan weer extra aandacht voor niet minder dan 50 jaar lidmaatschap van harmonie Werkerswelzijn, met daarbij o.a. 36 jaar bestuurslid, waarvan 17 jaar als secretaris en nu nog steeds als medewerker actief. Ook andere medewerkers, die ons bestuur met hun inzet bijstaan, kregen een attentie.

Wie dacht dat na dergelijke activiteiten, en met de feestdagen in het vizier, de aandacht al wat zou verslappen, heeft het bij deze verkeerd voor. De twee herhalingen die we op 4 en 18 december (11 dec. was wegens de kerstloop spijtig genoeg niet mogelijk) werden zeer goed bijgewoond met telkens een dertigtal muzikanten. Meteen werd er dan ook duchtig de pees op gelegd. Enkele nieuwe stukken werden geproefd en onze muzikanten konden ook hun hartje ophalen aan enkele repertoriumstukken die al enkele maanden niet meer op de pupiter kwamen. Bleek dat onze muzikanten meteen weer in een enthousiaste mood zaten en dat deze repertoriumstukken zeker nog niets aan glans hebben ingeboet.

Op zondag 20 december konden we ons muzikale 2015 definitief afronden met de traditionele Sterrestoet. Ook op onze kalender is dit een klassieker aan het worden. Getooid met kerstmuts, witte handschoenen en een kerstrepertorium van een 7-tal nummers namen wij met een behoorlijk grote groep muzikanten de kop van deze stoet voor onze rekening. Heerlijk om op een herfstachtige winterzondag door feestelijk verlichte straten en gedragen door een enorme massa enthousiaste kerstshoppers in ons mooie Brugge te musiceren. Barbara had op het einde haar populaire jeneverbar geopend en Ronald en Katrien zorgden voor een extraatje met gesmaakte desserthapjes.

Na voorgaande zal niemand er dan ook aan twijfelen dat we ons muzikale jaar in opperbeste stemming hebben afgesloten. Op naar 8 januari voor de eerste herhalingen in hopelijk alvast een puik 2016 voor onze harmonie, met gegarandeerd toffe nieuwe muziek, wekelijks goed bezette repetities en hopelijk opnieuw enkele nieuwe muzikanten.

En voor al onze leden, natuurlijk ons wekelijks rendez-vous: “vrijdagavond = SHW-avond”!!!