Repertorium en repetities

Repertorium

Uiteraard is het muzikale aspect in een muziekvereniging van bijzonder groot belang. De muziekkeuze moet enerzijds voor voldoende uitdagingen zorgen voor de muzikanten, en anderzijds een breed publiek aanspreken tijdens onze concerten. We trachten bij de muziekkeuze maximaal rekening te houden met de wensen en de talenten van de muzikanten.

Inzake moeilijkheidsgraad richten wij ons vooral op muziek uit de eerste afdeling, met nu en dan stukken op het niveau van tweede afdeling (iets gemakkelijker) of uitmuntendheid (moeilijker).

Naar de genres toe streven wij een zo groot mogelijke variatie na : bewerkingen en/of selecties van popmuziek en filmmuziek, licht en populair klassiek, Big Bandmuziek, originele werken voor harmonieorkest,… Er is voor elk wat wils, onder het motto: het moet leuk en boeiend zijn, voor de muzikanten, voor de dirigent en voor het publiek.

Voor de wandelconcerten hebben we uiteraard een marsenrepertorium. Tot voor enkele jaren was dit ook het repertorium voor onze drumband, doch zoals eerder gemeld, werken ook onze tamboers aan een eigen repertorium dat mee kleur geeft aan onze concerten.

afbeelding partituur

Repetitielokaal en bar

Onze harmonie heeft haar vast repetitielokaal in een gebouw van het Muziekconservatorium, nl. het Hof van Gistel, Naaldenstraat 7 te Brugge (rechtover parking Biekorf). In de kelderruimte van het gebouw hebben wij onze eigen gezellige bar, die we zelf uitbaten met de hulp van geëngageerde muzikanten.

Het beschikken over een eigen bar zorgt voor een aangename gezelligheid en sfeer die de vriendschapsbanden in de hand werkt. Je kan er kiezen uit een ruim aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken tegen een zeer bescheiden prijs. De bar is toegankelijk voor alle leden, maar uiteraard zijn ook familie en/of vrienden van harte welkom.

Ons lokaal is tevens het vertrekpunt voor het merendeel van onze concerten en stapopdrachten in Brugge. Daarnaast worden ook de nieuwjaarsreceptie, de bestuursvergaderingen en eventuele bijkomende activiteiten over het algemeen in ons lokaal georganiseerd.